Çocuklarda sinüzit genellikle akut sinüzit şeklindedir ve bu durumda kendini koyu renkli burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ile gösterir. Kendini ifade edebilen çocuklar baş ağrısı tarif eder. Ciddi ve uzun süreli vakalarda uyku bozuklukları ve ders başarısında düşme ile de kendini gösterebilmektedir.
Genelde grip nezle gibi bir üst solunum yolu hastalığından sonra ortaya çıkar ve antibiyotik tedavisi ile kısa sürede düzelir.
Sık tekrarlayan ve uzun süreli tedaviye rağmen geçmeyen sinüzitlerde altta yatan neden çocuklarda adenoid vejetasyon dediğimiz geniz etinin aşırı büyümesi ya da geniz etinin mikrop kaynağı haline gelmesi olabilir. Eğer yılda 4-5 sefer geniz etine bağlı sinüzit olursa ya da sinüzit hiç geçmezse bu çocuklarda geniz etinin ameliyatla alınması en doğru yol olacaktır.
Çocuklarda sinonazal polipozis denilen bir hastalık kronik sinüzitin diğer bir çeşididir. Burun boşlukları ve sinüsler poliplerle tamamen doludur. Böyle durumlarda altta yatan sistemik bir hastalığın varlığı söz konusudur ve ileri tetkike ihtiyaç vardır.